10 Şubat 2014 Pazartesi

pastane pogacasi

bu gün hani şu pastanelerden aldığımız yemeye doyamadığımız poğaçalar var ya kızlar onun tarifini vermek istiyorum yapımı basit mayalı ve ınanın bu ölçülerde üç tepsi cıkıyor tabi sizin yaptıgınız büyüklüğe baglı gelelım tarife
PASTANE USULÜ POĞAÇA
malzemeler:
1 su brd süt
1su brd su
1 su brd sıvı yağ
3 yemek kşg.şeker
2 tatlı kşg tuz
2 yumurta bırı ıcıne diğerinin sarısı yüzüne
1 paket kuru toz maya
ve aldıgı kadar un

süt su ve şekeri bir tencerede ısıtın.kaynamadan altını kapatın parmak yakmayacak ısıda olmalı ne cok sıcak ne cok ılık işte onemlı nokta burası bunda karıştırıp şekeri eritin içinde alltını kapatın ca derin bir kaba al ve içine sıvıyagı dökün ve yumurtayı ekleyin.
mayayı da katıp güzelce karıştırıp mayayı eritin .
şimdi aldığı kadar unu ekleyin ve yogurun bildiğiniz gibi ele yapışmayacak ama çok kaskatı da olmayacak bi hamur olmalı.
üstünü bi tepsi ile kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyın hamurun kı nerdeyse ıkı katına çıkıyo epey kabarıyor hamur.
yumurta büyüklüğünde parca koparıp istediğiniz iç harcı koyup kapatın ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye çok yakın aralıkla olmasın dizin üstüne yumurta sarısı sürüp yarım saat te tepside mayalandırın 200 dercede kızarana kadar pişirin  afiyet olsun :))

pişman olmayacağınız bir tarif arkadaşlar bende internette bulmuştum denedim ve sonuç iyi oldugu için paylaşıyorum sizlerle yeni postlarda buluşmak üzere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hoşgeldiniz..:)