Mutfak İçİn Bir Kaç Önerim VaR

derin dondurucuda saklama yöntemlerinden bahsetmek istiyorum birazı internet yollu bazı sitelerden öğrendiğim şeyler ama geneli yapıp uyguladığım yöntemler bence faydalı ve pratik mutfakta zaman geçirmek o kadar da korkunç değil :) hele bölee hiç değil oyun oynamak gibi:)

domatesi rendeleyip buz kalıplarına döküp dondurun. İyice donunca kalıplardan çıkarıp poşetleyin. Benim buz kalıplarıma göre 4 adet buz 1 domates yapıyor. Bu şekilde poşetten alıp buzluyken tencereye atıp kullanabilirsiniz. Makarnalara sos olarak kullanmak için daha büyük kapaklı kaplara yada poşetlere koyarak dondurun ben iki kişi olduğumuzdan dolayı genelde buz kalıbı tercih ediyorum. Çıkarınca tencereye atın ve çözününce içine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Piştiğinde domates sosunuz hazır olacak.
Taze fasulyeleri doğramadan önce iyice yıkayın. Doğradıktan sonra ne kadar çok suda beklerse o kadar vitamin kaybeder çünkü. Yıkadığınız fasulyeleri havluyla yada gazeteye sererek iyice kurutun. Temizleyin. Yarım kiloluk poşetler olacak şekilde ayırıp poşetleyin. Havasını alıp poşeti bağlayın. Kullanacağınız zaman yemeğin soğanını salçasını kavurduktan sonra fasulye poşetini elinizle oğuşturun hemen ayrılacaktır. Buzluyken tencereye atın ve iyice kavurarak pişirin.

Bamyaları iyice yıkayıp kurutun. daha sonra tepesi kubbe şeklinde olacak şekilde temizleyin. Poşetleyip havasını alıp bağlayın. Pişireceğiniz zaman poşeti tencereye boşaltıp limonlu su ile bir taşım kaynatıp süzün ama suyunu atmayın. Kıymayı soğanı kavurduktan sonra bamyaları içine atın haşladığınız sudan ilave ederek pişirin. Limonla pişirmek istemiyorsanız bol domates kullanın. yeni yeni bu şekilde dondurup pişiriyorum ve hiç uzayan bamya yemeğim olmuyor.:) güvenin:)


Maydonozun yapraklarını ayırın iyice yıkayıp sebze kurutucuda yada süzgeçte kurutun. Poşete koyup havasını alıp bağlayın. Yanlız poşeti düğümlemeyin kolay açılabilsinki alıp tekrar dolaba koyabilin. Kullanacağınız zaman poşeti elinize alıp ovuşturun. Yapraklar kırıldığı için doğranmış gibi olacaktır. Yemeklerde ve salatalarda kullanabilirsiniz.çok rahat oluyo ben pazardan alıp eve gelir gelmez ilk iş bu yeşillikleri temizleyip poşetliyorum sonrası bi hafta rahatlık:)


Ispanak ve semiz otunu iyice yıkayıp kurutun. Doğrayın ve poşetleyin. Kullanacağınız zaman donmuş olarak tencereye koyup kavurun. Yemek olarak ve kavrulan börek içi olarak kullanabilirsiniz. Ama çok uzun süre saklamayın tadı bozuluyor.(ben uzun süre beklettim ziyan oldu gibi bişi sevmedim :))

Havucu iyice temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve poşetleyin. Garnitürlerde ve yemeklerde kullanabilirsiniz vakit kazandıryo yemek yaparken 

Taze barbunyaları temizleyip poşetleyin. Pişireceğiniz zaman dondurcudan çıkarıp kuru barbunya gibi pişirin tabiki daha kısa sürede.benim buzluğumda hala poşetli barbunyalarım çok severim çok yaparım plakisi bile ayrı güzel :)

Portakal ve limon kabuklarını rendeleyip küçük poşetlerle dondurun. Keklerde kullanabilirsiniz mersinde yaşıyo olmama rağmen böle yapıyorum ki burada her mevsim bulunuyomuş az çok yeni öğrendim :)
Kuru fasulye barbunya nohut göce gibi bakliyatları bir gece önceden ıslatın daha sonra süzüp poşetleyin. Böylelikle ilk aşamayı geçmiş olacaksınız. yada haşlayarak poşete koyup saklayabilirsiniz hiç bir şey olmuyo aynı ilk gün ki haşladığınız gibi kalıyo uzun süre beklesede

Ben 2 kilo kıyma alıp rastgele 100 gr lık paketler hazırlıyorum. Poşetin içine incecik yayıp donduruyorum yemek yapacağım zaman çok kısa sürede çözünüyor yemek yapımına başlamadan yarım saat önce çıkarıyorum anında eskisi gibi oluyor azar azar paketlemekde fayda var ben iki kişiyiz diye az az ayırıp donduruyorum eğer misafirim gelirse bir paket yerine iki üç paket çıkarıyorum sorun olmuyo.

Evde kalmış olan peynirlerinizi dondurucuda saklayın. Çözdürüp börek içi olarak kullanabilirsiniz benim dondurcu peynir dolu tüketemeyince atıyorum dondurucuya milföy börek yaparken imdadıma yetişiyo heme:)


Mumlarınızıda dondurucuda saklayın. Kullanırken daha uzun süre yanarmış bende yeni öğrendim deniycem:)

ve son olarak bi anne yöntemi sizlere :) benim annem marketten aldığımız o güzel kokulu renk renk sabunları kullanmadan önce balkona koyar güneşten kurusun yaş bunlar eğer hemen paketten çıkar çıkmaz kullanırsak hemen erir gider der ve hep böyle yapardı.ve inanın bu bir gerçek test ettim ömrü garanti uzuyo sabunun:) şiddetle tavsiye ederim bu demet hanım yöntemini mis kokulu günler dileyerek:))

Yorumlar

  1. Harika bilgiler vermişsin canım devamı da gelsin ama:))

    YanıtlaSil
  2. Hemen hemen hepsini yapıyorum bunların hem mutfakta kolaylık oluyor hemde çalışanlar için çok pratik çözümler :)

    YanıtlaSil
  3. 2zannesi hoşgeldin canım devamı gelecek inşallah tecrübe ettikçe paylaşıcam faydalı olabilirsem ne mutlu bana :)

    tesettür aşktır haklısın gerçekten çalışanlar için özellikle çok pratik bende işe başlayalı daha iyi anladım ama evde oturuken de yapıyodum tembellikten sanırım benimkisi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

hoşgeldiniz..:)

Popüler Yayınlar