Hasan paşa köftesi ve SoframıZ..

yine ben ve bi yemek postu daha başka bişeyden anlamıyorum bundan da çok anlamıyorum ama en azından deniyorum:)) ve denedim oldu hasan paşa köftesi yaptım hoşumada gitti bana hitap eden bi yemek sevdim yedirdiklerimde sevdiler yani hepimiz sevdik :))







görüldüğü gibi yapım aşamalarını fotoladım hiç bezmeden :))köftemizi fırında biraz kızarttıktan sonra hazırlamış olduğumuz koyu kıvamlı püreyi tatlı kaşığı ve çay kaşığı yardımıyla yerleştiriyoruz sonra yağ salça su karışımını kaynatıp yani salçayı yağda kavurup sulandırıp ezip köftelerin üstüne döküyoruz.ben bunu yemeğe misafirim varken yapmaya kalkıştım değişik bişi olsun derken yaptım ilk olmasına rağmen riske attım:))neyse ki aldığım tarif iyiymiş sonuç hüsran olmadı tadı çok güzel oldu bu fotolarda soframdan ;


afiyetle sohbet eşliğinde yemeğimizi yedik menümüz de ;
  • Tarhana çorbası
  • Zeytinyağlı yaprak sarması
  • Havuç salatası
  • Yeşil normal salata :))
  • patlıcan ve kırmızı biber salatası
  • şehriyeli pilav
  • Hasan paşa köftesi
  • Yalancı tavuk gögsü tatlısı ve baklava ..             başka bir postta buluşmak üzere hoşçakalın :))

Yorumlar

  1. hmm süpermişş, ben de 1 kere yapmıştım, fena da olmamıştı ama bir daha yapmadım :) ellerine sağlık canım. mimlendin blogumda bu arada tatlım.

    YanıtlaSil
  2. yemyeşildeniz canım sağolasın .. ve sanırım bende senin gibi bi defa yapmakta kalıcam çabuk gönlüm geçiyo uğraştıran tariflerden armut piş ağzıma düş olsa ne iyi olurdu şu yemek olayı dimi:)))

    YanıtlaSil
  3. off harikaaa görünüyorr sofraa :)))) patates püreli olannn herşeye bayılıyorummm :)) Bigün bana da böyle bi sofraa hazırlaa serapımm geliiyimm yiyelimmm üstüne de bi kahveee bi sig... hahah:)

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık fıstıkım sen yaparsında kötü mü olur..bir gün beraberce yeriz inşallah:)öptümm..

    YanıtlaSil
  5. bende çok severim hasanpaşayı:) biraz daha büyük yapıyorum ama ben,sofrandaki siyah beyaz uyumuda pek şıkmış..

    YanıtlaSil
  6. Canım bende bunu misafirlerime yapıyorum.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. tesettür aşktır çok sağol canım ah keşke gelsende bunun daha güzelini hazırlasam sana sonra dediğin gibi kahve keyfi yapsak beraber o dediğinle:))aynı dilden konuşmak çok güzel bu arada:))

    permaren canım teşekkürler tesettür aşktıra dediğim geçerli gel misafir ol bana börekler açayım sana hayatım :)) inşallah bi gün beraber yeme fırsatımız olur ne yediğimiz önemli değil siz olun da:))

    sevecen büyük yapmak mantıklı çok çok çok haklısın ben bunu piştikten sonra anladım iş işten geçmişti anlıycan bi dahakine inşallah :))acemiyim daha sonra dank ediyo kafama :)) siyah beyazı beğenmenede ayrıca çok sevindim
    çok sağol..:)

    2zannesi sağolasın bende erinmessem bundan sonra yaparım misafirlerime:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

hoşgeldiniz..:)

Popüler Yayınlar